Waarom een vertrouwenspersoon via VertrouwensPersoonTelefoon?

Wanneer je wordt benaderd op een manier die niet hoort bij een gewone collegiale relatie, spreken we van ongewenste omgangsvormen. Dit kan een behoorlijke impact hebben, een luisterend oor van een vertrouwenspersoon helpt in zo’n situatie!

Omdat wij vinden dat deze hulp voor iedereen toegankelijk moet zijn op korte termijn, is VertrouwensPersoonTelefoon er.

Binnen nu en 24 uur staan we al voor je klaar want waarom wachten als iets je zo hoog zit? Binnen 24 uur kun je bij ons je verhaal doen en bieden we hulp en advies voor jouw specifieke situatie. Onze gesprekken zijn in de kern vertrouwelijk en worden gevoerd met een gecertificeerd vertrouwenspersoon.

Wat zijn zaken die vallen onder ongewenste omgangsvormen?

Bij ongewenste omgangsvormen kun je denken aan: agressie, bedreiging, discriminatie, geweld of (seksuele) intimidatie. Roddelen, pesten en het verspreiden van geruchten zijn ook ongewenste omgangsvormen. Deze omgangsvormen kunnen grote invloed hebben op jou als persoon zowel zakelijk als privé.

Waar kan je nog meer een vertrouwenspersoon van VertrouwensPersoonTelefoon voor bellen? 

Ook voor zaken rondom integriteit kun je een afspraak met onze vertrouwenspersoon maken. Integriteitsschendingen zijn zaken waarbij er iets heeft plaatsgevonden waarbij  je onderdeel bent als getuige of betrokkene, denk hierbij aan een collega die (incidenteel of structureel) in strijd met de voorschriften van een organisatie handelt of op andere wijze de normen en waarden niet naleeft. Voorbeelden hiervan zijn: omkoping, fraude, diefstal en misbruik.

Deze gebeurtenissen kunnen stressvolle en heftige situaties veroorzaken waarbij hulp van een vertrouwenspersoon het verschil kan maken. Meer weten over ons? Neem vrijblijvend contact met ons op. Kijk ook eens op onze LinkedIn pagina.

Hoe werkt VertrouwensPersoonTelefoon?

Stap 1

Jij legt contact met de vertrouwenspersoon die het beste bij jou past door een afspraak in te plannen via de online agenda;

Stap 2

Het gesprek vindt plaats in vertrouwelijkheid en de vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor;

Stap 3

Jij bekijkt samen met de vertrouwenspersoon de mogelijkheden en het vervolg van de melding waarbij jij de regie houdt;

Stap 4

Je maakt een keuze tussen de besproken mogelijkheden en komt in actie, de vertrouwenspersoon kan je hierin begeleiden;

Stap 5

De actie is ingezet of afgerond en je kunt zelf verder, de vertrouwenspersoon en jij ronden af.

Heldere uitleg over de rol van vertrouwenspersoon met dank aan de Landelijke Vereniging Vertrouwenspersonen

Offerteaanvraag

Hidden

Volgende stappen: een e-mail add-on synchroniseren

Om het meeste uit je formulier te halen, raden wij je aan dit formulier te synchroniseren met een e-mail add-on. Voor meer informatie over je e-mail add-on opties, bezoek de volgende pagina: (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020). Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.
(Vereist)